Verschillende soorten camerabewaking

Welke beveiligingscamera kiezen?

Wanneer u van plan bent uw woning of bedrijf extra te beveiligen is camerabewaking een logische beslissing. Door de vele soorten camerasystemen is het lastig de juiste beveiligingscamera te kiezen voor uw situatie. Kiest u voor een 'plug and play' oplossing of een bedraad systeem? Op deze pagina vindt u de eigenschappen van alle verschillende soorten bewakingscamera’s. Altec Beveiliging geeft u ook graag vrijblijvend advies op maat over de beste camera sets voor uw woning.

Onze types:

Dome camera

Een dome beveiligingscamera is een verzamelnaam voor camera's die zijn weggewerkt in een bol of koepelvorm. De camera’s hangen doorgaans aan het plafond. Doordat de bewakingscamera verstopt zit in een bol weten omstanders vaak niet van welke kant er gefilmd wordt. Een pan tilt dome camera heeft een beweegbare cameralens en is daarom doorgaans steeds meer in trek. Ook zijn dome camera's moeilijk te saboteren. Altec Beveiliging heeft deze type camera's in haar assortiment.

PTZ-camera

Een PTZ-camera kunt u op afstand besturen. Deze beveiligingscamera kan draaien (Pan), kantelen (Tilt) en in- en uitzoomen (Zoom). Zo kunt u rondkijken in de omgeving waar de camera hangt. De camera’s zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Een nadeel aan deze camera is de slijtage gevoeligheid door de draaiende onderdelen. Wanneer flexibiliteit gewenst is wat betreft de kijkrichting, is een PTZ-camera de beste camera. Altec Beveiliging heeft deze type camera's in haar assortiment tegen meerprijs.


Bullet camera

Bij een bullet camera is de camera in een koker geplaatst, waardoor hij iets weg heeft van de loop van een pistool. In de behuizing kunnen zowel de lens, beeldchip en andere componenten worden verwerkt. De bullet camera heeft erg veel weg van de dome. Hij is wel minder vandaalbestendig, want met geweld kan de camera worden verdraaid. Advies is daarom om de camera altijd op een minimale hoogte van 2.6 meter te hangen. Altec beveiliging heeft deze type camera's in haar assortiment.


Wifi Camera

Een wifi camera is een camera die gebruik maakt van een wifiverbinding om zijn beelden door te sturen. Omdat deze beeldoverdracht zeer storingsgevoelig is en een wifi signaal makkelijk kan worden "gehacked" bied Altec Beveiliging dit type camera's dan ook niet aan.
We zijn nooit zeker van een stabiele verbinding. Bekabelde camera's hebben dit probleem niet.

Advies van onze beveiligingsexperts 

Wanneer u kiest voor de camerabewaking van Altec Beveiliging krijgt u altijd een professionele installatie rekening houdend met de huidige privacywetgeving. Wij werken uitsluitend met bekabelde systemen, waardoor de camerabewaking uiterst moeilijk hackbaar is. 
Om de veiligheid te waarborgen installeert Altec Beveiliging enkel gecertificeerde bedrade bewakingscamera’s. 
De camerasystemen van Altec beveiliging zijn naar uw wensen op maat samen te stellen. De camera’s in onze paketen zijn allemaal gecertificeerde  Full HD IP-camera’s met infrarooddetectie. 
Welk pakket u ook kiest, de beveiligingscamera sets hebben altijd camera bediening via de app. 
Omdat u waarschijnlijk niet iedere dag een beveiligingssysteem aanschaft, kunt u geheel vrijblijvend advies op maat aanvragen van onze vakspecialist. Interesse? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Neem een kijk in onze winkel

Voor kant en klare camerabewaking sets bezoek onze winkel